Νέα

Έγκαιρη Αναγνώριση Αυτισμού

Η καθημερινή μας επαφή με παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες αναδεικνύει συνεχώς την ανάγκη συμμετοχής των γονέων στη θεραπεία τους. Όσο σημαντική και να είναι η βοήθεια των θεραπευτών, χωρίς τη συμβολή των γονέων τα αποτελέσματα δεν είναι θεαματικά.

Γι’ αυτό και θεωρούμε πολύ σημαντική την Ψυχοεκπαίδευσή τους ώστε με πολλή φροντίδα να αντιληφθούν την κατάσταση άμεσα, να τη διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να έχουν εμάς τους Θεραπευτές συνοδοιπόρους στο δύσκολο τούτο έργο.΄


Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση προς την κατεύθυνση αυτή είναι το Κέντρο Ημέρας όπου διεξάγεται πλήρες πρωινό πρόγραμμα υποστήριξης μικρών παιδιών (2-5 ετών) σε πολλούς τομείς δραστηριοτήτων.

Στη συνέχεια ακολουθεί ένας σύνδεσμος εκπομπής αρκετά κατατοπιστικής. “Η ζωή μου, η υγεία μου” της ΕΡΤ1 προσέγγισε το Θέμα του Αυτισμού σε παιδιά, με απόλυτα πρακτικό και σαφή τρόπο. “Υπάρχουν λύσεις, αρκεί να το αναγνωρίσουμε έγκαιρα και να μη μείνουμε αδρανείς!” ήταν το κύριο μήνυμα.

“Αναγνωρίστε έγκαιρα τον Αυτισμό” Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μας ταξιδεύει στην περιπέτεια της αναγνώρισης του αυτισμού σε μικρή ηλικία. Απολαύστε τη.

02Μαρ2017 – Η Ζωή μου, η Υγεία μου


 

Comments for this post are closed.