Παρουσίαση

Ινστιτούτο Ψυχοεκπαίδευσης & Θεραπείας "Nicole Kamva"

about us

To ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΨΥΧΟΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ “Nicole Kamva” δημιουργήθηκε από τη Νικολέττα Καμβά, Ψυχολόγο, με αντικείμενο την Ψυχολογική Υποστήριξη και την Ψυχοεκπαίδευση  Ενηλίκων, Οικογενειών και Παιδιών, με πολλή φροντίδα, γνώση και πολυετή πείρα! Μέσα από μια άρτια δομημένη διαδικασία, στοχεύουμε στον πλούτο της ανθρώπινης φύσης και “αλιεύουμε” το καλύτερο που αυτή διαθέτει! Τα προγράμματά μας είναι προσαρμοσμένα σε εξατομικευμένες ανάγκες και σε ατομικό και σε ομαδικό πλαίσιο. Παρέχονται αρκετές Δομές Στήριξης, όπως:

Α) “Κ.Ε.Φ.Οι.”: Το Πρότυπο Κέντρο Εξειδικευμένης Φροντίδας Οικογένειας  όπου περιλαμβάνονται

 1. Προγράμματα Αποκατάστασης: Λογοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Ειδική Αγωγή για Μαθησιακές Δυσκολίες (Δυσλεξία, Δυσορθογραφία, Δυσαριθμησία κλπ), Θεατρική & Μουσικοκινητική Αγωγή.
 2. Ψυχολογική Υποστήριξη παιδιών, εφήβων, γονέων, ζευγαριών και οικογένειας γενικότερα.
 3. Κέντρα Ημέρας, όπου φιλοξενούνται και εκπαιδεύονται:
  • Παιδιά 2-5 ετών με αναπτυξιακή ανωριμότητα κάθε μορφής (Διάχυτη Αναπτ. Διαταραχή, ΔΕΠ-Υ κλπ).
  • Έφηβοι με προφίλ Νευρικής Ανορεξίας/Βουλιμίας σε αρχικό στάδιο, για συμβουλευτική, ψυχολογική και διατροφική υποστήριξη.
 4.  Ακαδημία Γονέων. Μια σχολή “ανειδίκευτων επαγγελματιών”…  Ψυχοεκπαίδευση & Συμβουλευτική σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.
 5.  Επαγγελματικός Προσανατολισμός Εφήβων. Ανιχνεύονται οι δεξιότητες και παρέχονται χρήσιμες συμβουλές για στοχευμένη και αποτελεσματική καριέρα!

 

Β) “ΕΥ ΖΗΝ Ενηλίκων” με προγράμματα όπως:

 1. Ατομική Ψυχοθεραπεία για ανάλυση συμπεριφοράς και ομαλοποίηση της καθημερινότητας στηριζόμενοι στις ιδιαιτερότητες της κάθε προσωπικότητας
 2. Business and Life Coaching για ισορροπία στις προσωπικές και επαγγελματικές ανάγκες του κάθε ατόμου
 3. Ομαδική Ψυχοθεραπεία για άτομα με κοινές ανάγκες
 4. Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός και Μέθοδος Θήτα για απαλλαγή από αρνητικές πεποιθήσεις που μας καταδυναστεύουν.

Οι ανάγκες αξιολογούνται με αξιόπιστα ερωτηματολόγια (σταθμισμένα στην Ελλάδα) από Διεπιστημονική Ομάδα (Ψυχολόγο, Παιδοψυχολόγο, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Παιδοψυχίατρο, Συμβούλους Οικογένειας & Γάμου, Εμψυχωτές Ομάδων κλπ.)

Τα προγράμματα επαναπροσδιορίζονται με εποπτείες έγκαιρα & άμεσα χάρη στην ευελιξία του συστήματος λειτουργίας του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ.

Όλοι οι Θεραπευτές είναι κάτοχοι αναγνωρισμένων τίτλων σπουδών, είναι Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας, με όποιο κριτήριο για τον καθένα νομικά απαιτείται (Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος κλπ). Οι Εναλλακτικοί Θεραπευτές αντίστοιχα, πληρούν τις εκάστοτε προϋποθέσεις (πιστοποιήσεις, άδειες κλπ) για την  επαρκή τους κατάρτιση.

Οι χώροι μας είναι ιδιαίτερα φροντισμένοι. Οι αίθουσες είναι ευάερες, ευήλιες, αρκετά ευρύχωρες και εξοπλισμένες με τα κατάλληλα εργαλεία για τη μέγιστη απόδοση. Διατίθεται επίσης άνετος χώρος υποδοχής & αναμονής για τους επισκέπτες (γονείς, παιδιά κλπ).

Θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε καλύπτοντας τις όποιες ιδιαίτερες ανάγκες σας!