Λογοθεραπεία

Κέντρο Εξειδικευμένης Φροντίδας Οικογένειας (Κ.Ε.Φ.Οι)

 

Η Λογοθεραπεία αποτελεί μια από τις βασικές Υπηρεσίες του Κέντρου Εξειδικευμένης Φροντίδας Οικογένειας (ΚΕΦΟι), δομή του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΨΥΧΟΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ “Nicole Kamva”.

Βοηθώντας το παιδί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ηλικίας του, δυναμώνουμε την αυτοπεποίθησή του και συμβάλλουμε στην καλή του διάθεση.

Οι συνεδρίες γίνονται συνήθως 2 φορές την εβδομάδα και διαρκούν 45 λεπτά η κάθε μία. Το κόστος τους καλύπτεται από τους Ασφαλιστικούς φορείς αφού προηγηθεί έγκριση από Δημόσιο Νοσοκομείο, ή Ιατροπαιδαγωγικό, ή Κ.Ε.Δ.Υ.Υ.

Το Κ.Ε.Φ.Οι φροντίζει ώστε οι συνεδρίες να έχουν παιγνιώδη μορφή, να κυλάει αβίαστα ο χρόνος ενώ παράλληλα ακολουθείται μια απόλυτα δομημένη μεθοδολογία για άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα.

Οι επιστήμολογοθεραπείανες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι πλήρως καταρτισμένοι, με πτυχία αναγνωρισμένα από το κράτος και με σημαντική εμπειρία στο χώρο.

Τα προγράμματα επαναπροσδιορίζονται έγκαιρα και άμεσα μετά από διεπιστημονική εποπτεία, κάθε μήνα, ενώ οι γονείς ενημερώνονται σε ιδιαίτερη συνάντηση κάθε δίμηνο για την πορεία του παιδιού τους.

Θεωρείται απαραίτητη η συνεργασία γονιών και θεραπευτών, λόγω της ανάγκης για συντήρηση των γνώσεων που αποκτούνται και στο σπίτι.

Επίσης παρέχεται η δυνατότητα συμβουλευτικής γονέων, κατόπιν αιτήματος καθώς επίσης και συμμετοχή στην Ακαδημία Γονέων.

Στόχος του Κ.Ε.Φ.Οι και του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ γενικότερα,

είναι να καλύπτουμε εποικοδομητικά και χωρίς κόπο

τις ανάγκες της ψυχής των ανθρώπων και ειδικά, αλλά και διευρυμένα!

Επισκεφθείτε το χώρο μας ή επικοινωνείστε τηλεφωνικά μαζί μας…

Θα χαρούμε να γνωριστούμε και να σας φροντίσουμε!