Ποιοί είμαστε…

Nicole Kamva

Η Νικολέττα Καμβά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Είναι Mentor Psychologist, Executive Coach ειδικευμένη στη Συνθετική Εκλεκτική Θεραπεία και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Σ.Ε.Ψ. (Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων).  Σπούδασε στη Γαλλία, στο Paris VIII-Vincennes/Saint-Denis, ένα από τα πιο σύγχρονα και καινοτόμα Πανεπιστήμια Λακανικής Παιδείας, Maitrise Psychologie Clinique et Pathologique και εκπαιδεύτηκε σε 14 θεραπευτικές προσεγγίσεις μεταξύ των οποίων ψυχαναλυτική, συστημική, γνωσιακή-συμπεριφορική, προσωποκεντρική και υπαρξιακή αποκτώντας τεχνικές ευελιξίας για εξατομικευμένες καταστάσεις. Επιπλέον, εφοδιάστηκε με εξειδικευμένες γνώσεις ψυχο-νευροφυσιολογίας και φαρμακολογίας για την αποτελεσματική ανίχνευση πιθανής παθολογίας και τις επιδράσεις της στον ψυχισμό.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε σε ιδρύματα όπως το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και το Παμμακάριστος-Ίδρυμα για το παιδί αποκτώντας κλινική εμπειρία. Εκεί εξειδικεύτηκε στο Οικογενειακό Σύστημα, τις Εξαρτήσεις Πάσης Φύσεως, την Ψυχομετρία, τα Εργαλεία Αξιολόγησης και τον Αυτισμό.

Στη συνέχεια εστιάστηκε στη διευθέτηση της ισορροπίας των ατόμων ως ξεχωριστές προσωπικότητες στα πλαίσια ενός οικογενειακού – επαγγελματικού συστήματος. Έτσι συνέχισε την εκπαίδευσή της με MSc στην Παιδοψυχολογία στο University of Central Lancashire καθώς και Executive Coaching and Management.

me ball new

Παρακολουθώντας τη ροή της σύγχρονης ψυχολογίας και της προσωπικής ανάπτυξης εκπαιδεύτηκε στα εργαλεία του Mentoring και του NLP, ενώ παράλληλα κατανοώντας τις απαιτήσεις στελεχών και επιχειρηματιών έχει δημιουργήσει ένα καινοτόμο πρόγραμμα μόνο για αυτούς,  βλ. The Mentoring Project. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το μοναδικό  πρόγραμμα που συνδυάζει τις στέρεες επιστημονικές γνώσεις της Ψυχολογίας με ισχυρά εργαλεία του σήμερα, παράγοντας γρήγορο και σίγουρο αποτέλεσμα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Παρέχει τις υπηρεσίες της ιδιωτικά αλλά και εθελοντικά σε πολλούς φορείς. Έχει ιδρύσει 3 Κέντρα Ψυχολογικής Υποστήριξης Ενηλίκων, Παιδιών και Εφήβων και έχει συνεργαστεί εποπτεύοντας θεραπευτικά προγράμματα, με όλες τις συναφείς ειδικότητες όπως Coaches, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Παιδοψυχιάτρους, Αναπτυξιολόγους και Ψυχιάτρους.