Σύντομο Βιογραφικό

Nicole Kamva

Η Νικολέττα Καμβά γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Από πολύ μικρή διακρίθηκε για τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο προσέγγιζε τους συνανθρώπους και τα ζητήματά τους. Από τα 14 ασχολήθηκε με Φρόϋντ, Λακάν, Κλάιν κά, στην προσπάθεια να βρεί απαντήσεις σε βασικά υπαρξιακά θέματα. Οι σπουδές στην Ψυχολογία που ακολούθησαν, συνδυάστηκαν με τα αναγνώσματα της εφηβείας και εδραίωσαν έναν εσωτερικό κώδικα-μοντέλο Θεραπευτικής Προσέγγισης.

Σπούδασε στη Γαλλία στο PARIS VIII (Vincennes/Saint-Denis), ένα από τα πιο σύγχρονα και καινοτόμα Πανεπιστήμια, Λακανικής Παιδείας. Για το πτυχίο MAITRISE PSYCHOLOGIE CLINIQUE ET PATHOLOGIQUE, εκπαιδεύτηκε σε 14 θεραπευτικές προσεγγίσεις μεταξύ των οποίων ψυχαναλυτική, συστημική, γνωσιακή-συμπεριφορική, προσωποκεντρική, υπαρξιακή αποκτώντας τεχνικές ευελιξίας για εξατομικευμένες καταστάσεις. Επίσης αξίζει να σημειωθεί η επαρκέστατη γνώση που αποκτήθηκε στην ψυχο-νευροφυσιολογία και φαρμακολογία για την αποτελεσματική ανίχνευση πιθανής παθολογίας και τις επιδράσεις της στον ψυχισμό.

Στη συνέχεια ακολούθησαν Πρακτικές Ασκήσεις σε Νοσοκομεία της Χώρας μας όπως το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στο Δαφνί Χαϊδαρίου για 3,5 χρόνια, στο “251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας” στην Κατεχάκη για 2 χρόνια, και στο “Παμμακάριστος-Ίδρυμα για το παιδί” στη Νέα Μάκρη για 3 χρόνια. Στους χώρους αυτούς ειδικεύτηκε στο Οικογενειακό Σύστημα και τις Εξαρτήσεις Πάσης Φύσεως, στην Ψυχομετρία και τα Εργαλεία Αξιολόγησης και τέλος, στον Αυτισμό και τη Νοητική Υστέρηση.

Το ενδιαφέρον της μέσα από αυτήν την εμπειρία κέρδισε η διευθέτηση της ισορροπίας των ατόμων και ως ξεχωριστές προσωπικότητες και στα πλαίσια ενός οικογενειακού – επαγγελματικού συστήματος. Παρακολούθησε MASTER OF SCIENCE ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ για να εξειδικεύσει τις γνώσεις της στο επίπεδο αυτό.

me ball new

Επαγγελματικά, βρίσκεται στο χώρο από το 2000, παρέχοντας τις υπηρεσίες της ιδιωτικά αλλά και εθελοντικά σε πολλούς φορείς. Έχει ιδρύσει και οργανώσει 3 Κέντρα Ψυχολογικής Υποστήριξης Ενηλίκων, Παιδιών και Εφήβων και έχει συνεργαστεί εποπτεύοντας θεραπευτικά προγράμματα, με όλες τις συναφείς ειδικότητες όπως Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Παιδοψυχιάτρους, Αναπτυξιολόγους, Ψυχιάτρους κλπ.

Αυτήν την περίοδο ασχολείται με Διδακτορική Διατριβή και τη Διεύθυνση του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΨΥΧΟΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ “Nicole Kamva” στο Μαρούσι (πλησίον Σταθμού ΗΣΑΠ).