Νέα

Διασκεδάστε, ρουτινιάζοντας! Ας τολμήσουμε φέτος τη διαφορά

Τα σχολεία ανοίγουν και όλα επιστρέφουν στη γνώριμη πραγματικότητα… Μια αίσθηση ασφάλειας μας κατακλύζει, μια γνώριμη ρουτίνα που χρόνια τώρα αναθεματίζουμε και ταυτόχρονα, εμμονικά αναζητάμε. «Μήπως δεν ξέρουμε τι, τελικά θέλουμε;» …και μη μου πείτε πως αυτό, δεν το έχετε σκεφτεί!

 

Μην ανησυχείτε! Είστε σε απόλυτα φυσιολογικό δρόμο. Όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται, απλά έτσι είναι. Κάθε τι καινούριο μας γεμίζει με ανησυχία και ταυτόχρονα μας μαγνητίζει. Ενώ η ρουτίνα από την άλλη μας παρέχει ασφάλεια. Μπορεί να βαριόμαστε φρικτά, όμως εκεί ξαναγυρίζουμε, στα γνώριμα.

 

Οι διακοπές για παράδειγμα, αν ήταν όλο το χρόνο δε θα μας αποφόρτιζαν. Επομένως η ανάγκη μας για αλλαγή κάνει τη διαφορά! Με τα παιδιά όμως ισχύει το αντίστροφο: οι διακοπές και η έλλειψη προγράμματος τα αποδιοργανώνει, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις καθώς κλονίζεται η ασφάλεια που τους παρέχεται από το γνώριμο. Γι’ αυτό κι όταν αρχίζουν τα σχολεία μοιάζει σαν τα πράγματα να μπαίνουν στη σειρά τους.

 

Ας σεβαστούμε λοιπόν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε μικροί και μεγάλοι, ας γαληνέψει η Ψυχή μας απ’ όλα αυτά τα «πρέπει» κι ας τολμήσουμε φέτος να κάνουμε τη διαφορά: Να απολαύσουμε τις στιγμές της ρουτίνας μας όπως μια κούπα ζεστό καφέ ή έναν φρεσκοστυμμένο χυμό, το Κυριακάτικο χουζούρι ή το τρέξιμο για να προλάβουμε το λεωφορείο και την ευκαιρία για λίγη μουσικούλα στο μποτιλιάρισμα της Λ. Κηφισίας.

 

Καλή σχολική χρονιά για κάποιους,

Καλή σαιζόν για κάποιους άλλους…

Ας είμαστε γεροί και χαμογελαστοί!

Σχολιάστε