Νέα

Είναι χημεία, η μαγεία του Έρωτα!

Κάθε πρωί η ίδια μάταιη ρουτίνα… σαν το χάμστερ στη ρόδα του που τρέχει, νομίζοντας πως κάπου επιτέλους θα φτάσει! Και μέσα σ’ αυτήν την αέναη κίνηση ξαφνικά η ρόδα σπάει και το μικρό χάμστερ γίνεται ιπτάμενο! Και ναι, μπορεί και πετάει και χαίρεται και ελπίζει πως, κάτι επιτέλους άλλαξε… Και η ζωή γέμισε πράσινες, κόκκινες, κίτρινες πεταλούδες και μερικές από αυτές, μετακόμισαν ακόμη και στο στομάχι του. Και ομοίως, πεταρίζουν κι οι ορμόνες του, όλες οι αισθήσεις του στο φούλ διεγερμένες κι όλα να μοιάζουν τέλεια, χωρίς το παραμικρό ψεγάδι!

 

Καλώς όρισες Έρωτα!
… που μας σέρνεις κυριολεκτικά από τη μύτη καθώς, φερομόνες μας οδηγούν όπως τον Οβελίξ στη Φαρμπαλά και μας υποδεικνύουν τον Κύριο Τέλειο, τον συμβατό με το δικό μας DNA ώστε να διαιωνιστεί το είδος μας, με υγιή παιδιά!
… που μας αδυνατίζεις ή μας παχαίνεις καθώς, σεροτονίνη ανεβοκατεβαίνει και μας ρίχνει στα πατώματα, να σερνόμαστε μέχρι πρωίας, με μια μπουκάλα ουίσκυ και λίγο πάγο!
… που από πόθο και αδρεναλίνη στα Ουράνια, μπορούμε να κάνουμε τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, Πατήσια-Παγκράτι, με απανωτά ξενύχτια!
… που η εξάντληση ωχριά μπροστά στην επιθυμία για κυριαρχία και έπαθλο, ως άλλοι τζογαδόροι της ανθρώπινης ψυχής!
… που η ηδονή εθίζει στην εξάρτηση και την αλλοτρίωση, για λίγα ψίχουλα «ανήκειν» και τρυφερότητας.

Και ξάφνου, έρχεται η μαγεία να απογειώσει αυτή τη χημεία με λίγη νεραϊδόσκονη “αγάπης-κατανόησης-οικειότητας-στοργής” καθώς, ωκυτοκίνη και βασοπρεσίνη μεταμορφώνουν όλο αυτό σε σχέση! Και τότε, αν η ντοπαμίνη σε κατακλύσει, απλά «την έβαψες»! Και δεν ξεκολλάς, μέχρι να είναι πια πολύ αργά. Και χτυπάς το κεφάλι σου ξανά και ξανά, στους ίδιους τοίχους και μαζοχίζεσαι πανηγυρικά και πολύ το ευχαριστιέσαι! Γιατί, μόνο έτσι καταλαβαίνεις μέχρι πού μπορείς να φτάσεις! Τσαλακωμένος και κουρελής, βλέπεις τον άλλο σου εαυτό, αυτόν που πάντοτε σιχαινόσουν κι αναγκάζεσαι να τον γιατροπορέψεις και να τον κανακέψεις.

Γιατί, ίσως για πρώτη φορά αναγκάζεσαι να τον δεις όπως πραγματικά είναι: Γυμνό και ανήμπορο χωρίς φτιασίδια και εγωισμούς. Γυμνό μπροστά στην αλήθεια της μεγαλοσύνης της ύπαρξης του καλού και του κακού ταυτόχρονα… Του παιδιού και του ενήλικα, του παντοδύναμου και του ανίσχυρου, του υγιούς και του παθιασμένου, του σοφού και του κουτού, του αξιοπρεπούς και του ανάξιου!

Αυτά είναι τα μεγάλα μαθήματα του Έρωτα. Ας υποκλιθούμε στη σοφία του βέλους του κι ας απολαύσουμε κάθε στιγμή ως μοναδική! Ως άγγελοι και διάβολοι σε πλήρη αρμονία!
Την αγάπη μου…

 

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *