Παρουσίαση

Ινστιτούτο Ψυχοεκπαίδευσης & Θεραπείας "Nicole Kamva"

about us

To ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΨΥΧΟΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ  “Nicole Kamva”  δημιουργήθηκε το 2000 από τη Νικολέττα Καμβά, Ψυχολόγο, με αντικείμενο την Ψυχολογική Υποστήριξη και Ψυχοεκπαίδευση Ενηλίκων, Οικογενειών και Παιδιών, με πολλή φροντίδα, γνώση και πολυετή πείρα! Μέσα από μια άρτια δομημένη διαδικασία, στοχεύουμε στον πλούτο της ανθρώπινης φύσης και “αλιεύουμε” το καλύτερο που αυτή διαθέτει! Τα προγράμματά μας είναι προσαρμοσμένα σε εξατομικευμένες ανάγκες και σε ατομικό και σε ομαδικό πλαίσιο. Παρέχονται αρκετές Δομές Στήριξης, όπως:

 

Α)“ΕΥ ΖΗΝ Ενηλίκων” με προγράμματα όπως:

  1. Mentoring και Executive Coaching σε υψηλόβαθμα στελέχη και Leaders.
  2. Ψυχολογική Υποστήριξη για ανάλυση συμπεριφοράς και ομαλοποίηση της καθημερινότητας στηριζόμενοι στις ιδιαιτερότητες της κάθε προσωπικότητας
  3. Business and Life Coaching για ισορροπία στις προσωπικές και επαγγελματικές ανάγκες του κάθε ατόμου
  4. Ομάδες Ενηλίκων για άτομα με κοινές ανάγκες
  5. Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός (NLP) για επικοινωνιακή επιρροή και απαλλαγή από τις αρνητικές πεποιθήσεις που μας καταδυναστεύουν

 

Β) “Κ.Ε.Φ.Οι.”:  Πρότυπο Κέντρο Εξειδικευμένης Φροντίδας Οικογένειας

  1. Ψυχολογική Υποστήριξη παιδιών, εφήβων, γονέων, ζευγαριών και οικογένειας γενικότερα.
  2. Κέντρα Ημέρας, όπου φιλοξενούνται και εκπαιδεύονται α) Παιδιά 2-5 ετών με αναπτυξιακή ανωριμότητα κάθε μορφής (Διάχυτη Αναπτ. Διαταραχή, ΔΕΠ-Υ κλπ) και β) Έφηβοι με προφίλ Νευρικής Ανορεξίας/Βουλιμίας σε αρχικό στάδιο, για συμβουλευτική, ψυχολογική και διατροφική υποστήριξη.
  3.  Ακαδημία Γονέων. Μια σχολή “ανειδίκευτων επαγγελματιών”…  Ψυχοεκπαίδευση & Συμβουλευτική σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.
  4.  Επαγγελματικός Προσανατολισμός Εφήβων. Ανιχνεύονται οι δεξιότητες και παρέχονται χρήσιμες συμβουλές για στοχευμένη και αποτελεσματική καριέρα!

 

 

Οι ανάγκες αξιολογούνται με αξιόπιστα ερωτηματολόγια (σταθμισμένα στην Ελλάδα) από Διεπιστημονική Ομάδα (Ψυχολόγους, Mentors, Coaches, Παιδοψυχολόγους, Συμβούλους Οικογένειας & Γάμου, Εμψυχωτές Ομάδων, Ειδικούς Θεραπευτές κλπ.)

Τα προγράμματα επαναπροσδιορίζονται με εποπτείες έγκαιρα & άμεσα χάρη στην ευελιξία του συστήματος λειτουργίας του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ.

Όλοι οι Συνεργάτες μας είναι Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας, κάτοχοι αναγνωρισμένων τίτλων σπουδών με όποιο κριτήριο για τον καθένα νομικά απαιτείται (Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος κλπ). Οι Εναλλακτικοί Θεραπευτές αντίστοιχα, πληρούν τις εκάστοτε προϋποθέσεις (πιστοποιήσεις, άδειες κλπ) για την  επαρκή τους κατάρτιση.

Θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε καλύπτοντας τις όποιες ιδιαίτερες ανάγκες σας!