Θεραπεία Ζεύγους

Μια προσέγγιση ομόνοιας...

Οι σχέσεις περνούν πολλές διακυμάνσεις και είναι προφανές πως η πορεία είναι δύσκολη! Οι δυνατές σχέσεις αναδεικνύονται από την αντοχή τους στο δύσκολο αυτό δρόμο. Ο μοντέρνος τρόπος ζωής έχει αλλάξει τις αντιλήψεις μας περί σχέσεων. Η αύξηση των διαζυγίων και των μοναχικών ανθρώπων προδίδει τη σοβαρότητα του φαινομένου.

Πιστεύουμε πως η αγάπη αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία και η σχέση μπορεί να σωθεί, αρκεί και τα δύο μέλη να θέλουν να προσπαθούν και να επαναπροσδιορίζονται διαρκώς. Σε αυτό το σημείο εμπλέκεται η Θεραπεία Ζεύγους.

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΖΕΥΓΟΥΣ βοηθάει τους συντρόφους να αποκτήσουν και να συντηρήσουν μια υγιή, ικανοποιητική και συμμαχική σχέση αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα  όπως την απιστία, την έλλειψη χρόνου για το ζευγάρι, την αναποτελεσματική επικοινωνία, την κακή επίλυση προβλημάτων, τα συναισθήματα πικρίας, εχθρότητας, θυμού και εκδικητικότητας, τις συχνές συγκρούσεις, την συναισθηματική απόσταση, την ανεπαρκή υποστήριξη του συντρόφου, τις σεξουαλικές διαφορές και δυσκολίες, την απουσία ενδιαφέροντος ή τρυφερότητας, κ.ά..

Ο στόχος του ειδικού με το ζευγάρι είναι μια σχέση που θα καλύπτει τις ανάγκες και τις επιθυμίες και των δύο συντρόφων. Όταν όλες οι δίοδοι επικοινωνίας ανάμεσα στο ζευγάρι έχουν κλείσει, ο ειδικός αναλαμβάνει να παρέμβει, ώστε να αποκατασταθεί, σε πρώτη φάση, η επικοινωνία. Επίσης, βοηθά τα άτομα να επισημάνουν και να καταλάβουν τις πηγές συγκρούσεών τους, να προσπαθήσουν να αναλύσουν τα καλά και κακά μέρη της σχέσης, καθώς και να εκπαιδευτούν σε δεξιότητες για την σταθεροποίησή της, με ανοιχτή επικοινωνία και έκφραση συναισθημάτων, χωρίς απειλές και εκφοβισμούς.

Η προσέγγιση αφορά την υπενθύμιση των στοιχείων που ένωσαν το ζευγάρι αρχικά, καθώς επίσης και τον επαναπροσδιορισμό της επικοινωνίας, για την επίλυση των όποιων προβλημάτων.

Οι συνεδρίες γίνονται κάθε 15 μέρες και διαρκούν 90 λεπτά.